Farve specifikationer

Farver er mere end bare farver. Farverne på din skærm er RGB – det gælder både din computerskærm, dit tv og din smartphone. Men når vi trykker, så trykker vi i CMYK. Lad os fortælle dig lidt om det…

Dit digitalkamera tager billederne i RGB. Din skærm er i RGB – og alt, hvad du ser på nettet, er derfor tilpasset dette. Men når du skal have noget trykt, så skal alle farver konverteres til CMYK. Det kan man gøre i fx Photoshop eller man kan lade designprogrammet foretage konverteringen, når PDF’en produceres.

Hvis du foretager konverteringen af hele dit dokument fra RGB til CMYK, har du meget lidt kontrol med, hvad der sker med farverne. Det skyldes at “farverummet” i RGB er meget større end i CMYK. Det er ikke teknisk muligt at gengive alle RGB farver på en trykmaskine. Skal din tryksag produceres digitalt, er farverummet ofte større på en printer end på en offsetmaskine, så hvis oplaget er lille, KAN der være fordele ved at trykke digitalt!

Hos Print2pack kan du også arbejde med Pantone/spot farver. Derved sikres at fx farven på dit logo er 100% ens hver gang – lige meget hvilken maskine, det bliver trykt på. Pantonefarver kan ikke gengives 100% i hverken RGB eller CMYK. Det, du arbejder med på skærmen, er altså ikke “rigtigt”, men fordi Pantonefarven er éntydig, så får du altid det rette tryk. Hos Print2Pack kan vi håndtere både RGB, CMYK og Pantonefarver.
Hvis de filer, vi modtager, ikke er i CMYK, så vil vi konvertere dem efter Fogra39.